Bevrijd jezelf – Werk met je eigen systeem

Werk met je eigen systeem middels familieopstellingen.

Het gezin waarin jij bent opgegroeid en leeft is van grote invloed op wie jij nu bent en hoe je handelt. Dit familiesysteem heeft o.a. je eerste normen & waarden en overtuigingen gevormd. Het heeft ook onbewust een grote invloed op je verdere persoonlijke ontwikkeling.

Je bent namelijk onlosmakelijk verbonden met je systeem van herkomst. In een systeem zitten onzichtbare wetmatigheden die je voor of tegen je kunt laten werken. Daar is geen ontkomen aan. Je kunt als mens uit een organisatie stappen, een vriendenclub of vereniging of een stad of dorp, maar niet uit je biologische familie. Deze binding blijft altijd bestaan.

Soms kan het voor komen dat je vastloopt in bepaalde aspecten in het leven waarin je maar geen helderheid kan krijgen. Denk hierbij aan dingen als: geen keuzes kunnen maken, sterke verantwoordelijkheid voelen, moeite hebben met grenzen aangeven of je niet gezien of gehoord voelen.

Een familieopstelling kan inzicht geven aan wat er onbewust ten grondslag ligt.

Het is een prachtige methode, ontwikkelt door Bert Hellinger en wordt inmiddels in heel Nederland ingezet om op (levens)vragen een antwoord te krijgen.

Een opstelling dringt snel tot de kern van een probleem of patroon door en kan daardoor vele malen effectiever zijn dan jaren therapie.

Vaak zie je dat systemen geholpen dienen te worden om weer ‘georganiseerd’ te zijn. Om alles op zijn eigen plek te zetten. Binding, ordening en balans zijn belangrijke begrippen binnen de familieopstellingen. Onzichtbare (oude) patronen, gebeurtenissen, familiegeheimen of hardnekkige overtuigingen mogen zichtbaar worden. Soms worden al generaties lang problemen of overtuigingen onbewust overgedragen.  

Familieopstelling. Systemisch werk, Familie opstellingen. Opstelling. Laila

Jezelf liefdevol losmaken van de verborgen en belemmerende invloeden in je familie, dat is de intentie van een familieopstelling.

Door tijdens een opstelling te werken met verschuivingen, impulsen, woorden, richting, aankijken, etc. verandert jouw innerlijk beeld. Hierbij ga je voelen hoe je lichaam reageert en ontwikkelt je eigen inzicht. Zo word je je bewust van je eigen en/of overgenomen patronen èn kan je ze doorbreken. Een voorbeeld; een dochter zal weer de plaats van ‘dochter’ in gaan nemen en de verantwoordelijkheid -die ze jaren heeft gedragen- terug geven aan de ouders, waar deze echt hoort.

Ik hoor het je al zeggen, moet ik dan heel mijn familie meenemen? Nee, een familieopstelling wordt niet met je familie gedaan. Opstellingen kunnen zowel individueel gedaan worden als met een groep mensen. Het gaat om jouw vraag.

Dus waar wil jij inzicht in? Wat wil jij loslaten? Terug geven? Of welke patronen wil je doorbreken? Stel je vraag op in een familieopstelling of volg de training loslaten waarin we werken met familieopstellingen.

Het zal je bevrijden en richting geven naar jouw authentieke zelf!

Heb je hier vragen over of wil je er meer van weten, neem dan contact op, of meld je aan voor de training.

Liefs, Laila