Training mindfulness

What would it be like if I could accept life – accept this moment – exactly as it is? – Tara Brach

Meditatie. Mediteren. Meditatie les. Mindfulness, Zelfcompassie. Rust, stilte.

In je dagelijks leven doe je vaak meerdere dingen tegelijk, op de automatische piloot. Je gedachten zijn dan leidend. Deze training Mindfulness leert je om de rust en helderheid in jezelf op te zoeken, brengt je in een toestand waarin je met milde, open aandacht, kalm en helder bent.

Je gaat van doe-modus naar zijn-modus. In de training mindfulness ga je van hoofd naar lijf.

Van automatische piloot naar bewust leven. Naar ervaren en beleven. Met aandacht en zonder oordeel.

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent simpelweg: Bewust zijn van de huidige ervaring, aandacht hebben voor wat er gebeurt in het hier en nu, zonder te (ver)oordelen. Heel vaak is onze aandacht niet in het hier en nu, maar in het verleden of de toekomst. Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. De training leert je die vaardigheid, waardoor je beter kunt omgaan met spanningen, stress, angst, pijnklachten en gebeurtenissen in het dagelijks leven.

Voor wie is de training mindfulness bedoeld? 

Voor jou! En wanneer je:

 • vaak ‘in je hoofd’ zit,
 • wilt leren omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens of lichamelijke ongemakken,
 • een druk leven hebt en behoefte aan meer rust en kunnen genieten,
 • je snel moe voelt, lusteloos en geërgerd,
 • je beter wilt kunnen concentreren,
 • last hebt van pijn, angsten of depressieve gevoelens,
 • de dingen blijft doen die je al lang had willen veranderen.

Mindfulness is goed voor iedereen!

Mindfulness, zelfcompassie, meditatie les. Training. groepstraining.

Van zeer gestresst naar zorgen voor jezelf. ‘Met veel verdriet en emoties de grote stap durven te nemen om Mindfulness te gaan proberen. Na de eerste sessie voelde ik al groot verschil. Na 8 sessies kan ik vertellen dat ik een ander gedrag ben gaan tonen en het leven weer aan kan. Door de moeilijke situaties thuis, kwam ik bij Laila voor wat innerlijke rust te krijgen. Heb nooit kunnen denken wat mindfulness voor mij kon betekenen. Laila heeft me vele handvaten gegeven, me laten voelen dat ik er mag zijn. Ik ga nu weer een mooie tijd tegemoet en blijf zeker mediteren, ook als ik me goed voel.‘ – Marleen

Wat hoor je? De gong / klankschaal wordt vaak gebruikt als start en einde van een meditatie.

Wat levert het op?

In deze acht-weekse training (volgens de MBSR/MBCT-methodiek) van steeds 2,5 uur leer je meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Je traint je aandacht en geest, waarbij je observeert wat er in je omgaat. Daarnaast leer je om gaan met moeilijkheden, stress en pijnklachten en daarbij voor jou de juiste keuzes te maken.

Mindfulness is geen trucje dat je even snel kunt leren.

Het is een vaardigheid waarmee je een andere levenshouding aanleert.

Dat vereist de nodige motivatie, discipline, aandacht en training. 

Afgelopen maanden mocht ik de cursus Mindfulness volgen bij Laila. Door een gezin met jonge kinderen merkte ik dat ik de balans kwijt was. Al snel na de eerste sessies voelde ik dat er weer meer tijd voor mezelf kwam. Alleen al de meditaties! En dan ook nog alle tips en trucs die Laila ons meegaf, ik kon genieten van kleine dingen die me direct veel energie gaven. Dank voor alles wat je me gegeven hebt! – Bregje

Programma en tijdsinvestering

Stap voor stap worden de basisvaardigheden aangeleerd en ga je vooral zelf aan de slag om de oefeningen in de praktijk te brengen. Meditatieoefeningen, milde lichaamsbewegingen, reflectieopdrachten en praktische oefeningen vormen de basis van de mindfulness training. Naast de groepsbijeenkomsten vraagt de training een tijdsinvestering van ongeveer 45 minuten oefenen per dag.

Tijdens de training doe je ook mee aan een stilte dag. Hier beleef je wat aandacht en stilte doet. Afhankelijk van de locatie wordt hiervoor een kleine vergoeding gevraagd.

De volgende thema’s komen in de training aan bod:

 1. De automatische piloot
 2. In ons hoofd wonen
 3. Bewust zijn van de adem
 4. Aanwezig blijven en omgaan met stress
 5. Acceptatie
 6. Gedachten zijn geen feiten
 7. Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen?
 8. Mindfulness inzetten in de toekomst

Ik heb de cursus mindfulness gevolgd bij Laila. Ze is een fijne persoonlijkheid, rustig, open, vriendelijk en deskundig. In een prettige en veilige (groeps-)sfeer heb ik geleerd wat mindfulness is, hoe, wanneer en waarvoor ik het in mijn dagelijkse leven kan toepassen. Het gaat verder dan enkel mediteren. Je krijgt in de cursus inzicht en praktische handvatten aangereikt hoe je de ‘automatische piloot’ in denken, voelen en handelen kunt onderkennen en doorbreken. Laila, dankjewel! – Karin

Praktische informatie

Wanneer: Op de volgende dagdelen worden er trainingen gegeven: Maandagochtend en avond, dinsdagavond, woensdagochtend en avond, vrijdagochtend en middag. Zie agenda voor alle data.

Waar: In de praktijk in Valkenswaard of in de regio van Valkenswaard.

Tijd: 9.00-11.30 uur / 13.30-16.00 uur / 19.30-22.00 uur.

Investeer in jezelf. (zie tarieven) In deze training krijg je een intakeprocedure, acht trainingsbijeenkomsten, een stiltebijeenkomst, het werkboek en toegang tot alle oefeningen/meditaties.

Heb je nog vragen neem dan contact met me op. Mail naar laila@lailavisser.nl of bel/app naar 06-51751792.

Onze trainingen