Training Mindfulness voor jongeren

Zijn wie je bent, en weten dat het goed is.

Veel jongeren hebben last van faalangst, examenstress, piekeren of een druk hoofd. Deze training Mindfulness leert je beter te ontspannen, waardoor je meer kunt genieten. Je leert omgaan met stress en de uitdagingen die jij in je dagelijks leven tegenkomt.

Meditatie. Mediteren. Meditatie les. Mindfulness, Zelfcompassie. Rust, stilte.

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent simpelweg: Bewust zijn van de huidige ervaring, aandacht hebben voor wat er gebeurt in het hier en nu, zonder te (ver)oordelen.

Heel vaak is onze aandacht niet in het hier en nu, maar in het verleden of de toekomst. Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. De training leert je die vaardigheid, waardoor je beter kunt omgaan met spanningen, stress, angst, pijnklachten en gebeurtenissen in het dagelijks leven.

Voor wie is deze training bedoeld?

Voor jongeren tussen de 14 en 22 jaar. Speciaal voor jou als je last hebt van spanningen, stress, angst, onzekerheid of concentratieproblemen.

Als jij jezelf herkent, meld je dan aan.

Wat leer je?

Deze training duurt acht weken, waarin je leert om steviger in je schoenen te staan. Ook leer je je beter ontspannen en concentreren. Met de tips en tricks die je krijgt, leer je hoe je effectiever met je studie kan omgaan en je krijgt meer vertrouwen in jezelf en de toekomst.

Iedere week komen we bij elkaar. Je krijgt informatie, we mediteren samen, we doen (lichamelijke) oefeningen en bespreken wat je ervaart. Hierdoor ontdek jij wat jou helpt, waar je goed in bent, wat je graag wilt en je leert keuzes te maken die goed voor je zijn. Je weet wat je stress geeft en wat je ertegen kunt doen.

Naast de bijeenkomsten vraagt de training een tijdsinvestering van ongeveer 20 minuten relaxen/mediteren per dag.

De training is opgebouwd uit 8 lessen met de volgende thema’s: 

  • Aandacht voor de adem
  • Aandacht voor het lichaam
  • Aandacht voor je grenzen
  • Aandacht voor stress
  • Aandacht voor gedachten en gevoelens
  • Aandacht voor je communicatie
  • Aandacht voor je stemming
  • Aandacht voor heartfulness

Praktische informatie

De training mindfulness voor jongeren wordt individueel gegeven zodat de training specifiek kan worden aangepast aan jouw thuis- en schoolsituatie.

Investering: € 787,- inclusief de intakeprocedure, acht trainingsbijeenkomsten, het werkboek en toegang tot alle oefeningen en meditaties.

Wil je een minder stressvol leven en lekker in je vel zitten?

Onze trainingen