Mindfulness voor bedrijven

Druk bezig zijn, je kent het wel. Het werkt verslavend, maar het is niet productief en zelfs ongezond. De overload aan informatie, to-do lijstjes en geen pauzes nemen zorgen ervoor dat we onszelf vergeten. De werkdruk wordt hoger, er wordt steeds meer van ons verwacht maar onze hersenen ontwikkelen niet zo snel mee. Dit zorgt ervoor dat we het gevoel hebben dat we continue ‘aan’ staan en verliezen hierdoor energie en concentratie.

Mindfulness zorgt ervoor dat we leren om weer rustig en helder te werken. Mensen worden zich bewust van de gedachten die ze hebben en wat die met hen doen. Ze leren omgaan met stress, pijnklachten en balans te houden. Waardoor ze meer kunnen genieten van dagelijkse bezigheden.

Mindfulness, zelfcompassie, meditatie les. Training. groepstraining.

Geen trucje

Mindfulness is een training van acht weken volgens de MBSR/MBCT-methodiek. Meditatieoefeningen, milde lichaamsbewegingen, reflectieopdrachten en praktische oefeningen vormen de basis van de training. Mindfulness is geen trucje dat je even snel kunt leren, het is een vaardigheid en houding die oefening vergt. Met motivatie, discipline, aandacht en training kun je deze in een aantal weken aanleren.

Tijdens de training werk je primair aan een andere houding: hoe ga je om met stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit in je werk. Je gaat de eerste stappen zetten om bewustere keuzes te maken en goed voor jezelf (en collega’s) te zorgen.

Waarom mindfulness

Het leert mensen om aanwezig te zijn in het hier en nu, zonder te (ver)oordelen. Het is een bewezen effectieve methode die positieve effecten heeft op de gezondheid en houding van werknemers.

Al vele bedrijven gingen je voor met zeer goede resultaten!!

Mindful werken zorgt voor minder verzuim, een grotere arbeidsproductiviteit en minder kans op burn-out en depressie. Mindfulness is niet alleen toe te passen tijdens het werk, maar in het hele dagelijks leven.

Wetenschappelijk bewezen voordelen voor de organisatie

  • Authentieker en krachtiger leiderschap (persoonlijk en op management niveau)
  • Verlaging ziekteverzuim en toename van duurzame inzetbaarheid
  • Energiekere, fittere en gezondere werknemers
  • Meer ontspanning en effectiviteit binnen de organisatie
  • Verbeterde communicatie en samenwerking
  • Verhoogde betrokkenheid bij het werk en de organisatie
  • Meer werkplezier

Praktische informatie

Mindfulness is goed voor iedereen, maar zeker voor medewerkers die moeite hebben met het stellen van grenzen of die last hebben van stress of burn-out klachten.

Voor een optimale groepsdynamiek is het prettige als een groep bestaat uit 8 tot 10 personen. Ik hou het bij kleine groepen omdat ik het belangrijk vind om alle deelnemers persoonlijke aandacht te geven.

Meditatieoefeningen, reflectieopdrachten en praktische oefeningen vormen de basis van de training. Daarnaast komen er op een praktische manier theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van ervaringen.
Naast de groepsbijeenkomsten, wordt een tijdsinvestering verwacht van 45 minuten per dag. Mindful leven leer je immers door het te doen en door dagelijks te oefenen.

Duur: 8 lessen van 2,5 uur
Locatie: bedrijf locatie of een te bepalen locatie in overleg
Prijs: op maat, afhankelijk van het aantal deelnemers, trainingen en locatie.
Naast Mindfulness bedrijfstrainingen bied Laila Visser ook workshops en trajecten op maat.

Heb je vragen, interesse of wil je de mogelijkheden doornemen?