Mind-Walk voor bedrijven

Mind-Walk is een op mindfulness gebaseerde buitentraining waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken uit yoga, tai chi en qigong. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan meditatie, visualisatie, stress-release, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. De natuur wordt ingezet als therapeut.

Waarom Mind-Walk

Wandelen tijdens werktijd of in de pauzes brengt voordelen met zich mee en Mind-Walk voegt hier nog een extra waarde aan toe. Niet alleen komen medewerkers in beweging, ook wordt er rust gecreëerd en wordt werk-gerelateerde stress teruggedrongen. Het zorgt voor meer energie, een betere concentratie, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Wandelen. Buiten in de natuur. Stilte wandeling. Mind-Walk. Aandacht. meditatie. Mindfulness. Coaching.

Mind-Walk helpt medewerkers mentaal en lichamelijk fit en vitaal te houden.

Collega’s komen gemakkelijk met elkaar in contact, het versterkt onderlinge relaties en het helpt om binnen teams een “eigen” gewoonten te ontwikkelen, wat een unieke identiteit kan geven aan het bedrijf.

Mind-Walk helpt om in het dagelijkse leven te vertragen waardoor je weer in contact komt met je eigen beweging en ademhaling. Wanneer we dit toepassen zal ook de omgeving hierop reageren en ervaar je meer rust, overzicht en minder stress in je omgeving.

Door Mind-Walk te combineren met coaching geven we mensen direct inzicht in vaste gedragspatronen of rollen. Men herkent zijn of haar gedrag – rol en patronen binnen het werk. Dat is de eerste stap naar verandering.

Praktische informatie

Mind-Walk wordt meestal aangeboden als training. Het is ook mogelijk om het als workshop of maandelijkse/wekelijkse empowerment in te zetten.

Samen met het bedrijf wordt bepaald hoeveel trainingen er gegeven worden en met welke thema’s. Meestal bestaat een training uit tien lessen van 2 uur. Een training bestaat uit minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers.

De mind-walk empowerment sessies duren zo’n 45 minuten tot 1,5 uur. En worden aan een groep van 6 tot maximaal 12 deelnemers gegeven. In de omgeving van het bedrijf wordt hiervoor een mooie plek in de natuur uitgezocht.

Leeftijd, wandelervaring en conditieniveau zijn niet van belang. Mind-Walk is ook geschikt als je herstellende bent van een burn-out én het werkt preventief.

Duur: 45 minuten – 2,5 uur (in overleg)
Locatie: Bedrijf locatie of een te bepalen locatie in overleg
Prijs: op maat en afhankelijk van de activiteit

Heb je interesse, en wil je de mogelijkheden bespreken?