Zelfcompassie voor bedrijven

Hebben je medewerkers ervaring met meditatie, mindfulness of de mindfulness training gevolgd? Dan is de zelfcompassie training hier zeker een goede aanvulling op. De houding van compassie zet je in voor jezelf, naar je collega’s en kun je gebruiken in contact met de kant.

Coaching. Therapie. Psychosociale behandeling. 1 op 1 sessie.

Compassie of mededogen is het vermogen om je betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel dat van onszelf als dat van anderen.

Het beoefenen van zelfcompassie zorgt ervoor dat mensen een gezonde relatie met zichzelf krijgen. En het vergroot ook de empathie en openheid naar anderen toe.

Waarom een zelfcompassie training?

Mensen leren hun grenzen aangeven, hun innerlijke criticus een halt toe te roepen en zichzelf te steunen bij stressvolle en moeilijke ervaringen.
Zelfcompassie is een menselijke kwaliteit die bij iedereen in aanleg aanwezig is, maar die vaak door verschillende redenen weinig of niet tot bloei komt.
Tijdens deze training krijgen medewerkers oefeningen die gericht zijn op het doen groeien van acceptatie, zelfinzicht, het aangeven van grenzen, vriendelijke zelfzorg en verbondenheid met zichzelf en anderen.

Praktische informatie

De zelfcompassie training is ontwikkeld om mindfulness en mildheid te blijven oefenen, vooral in contact met ongemak en pijn. Daarom is het goed voor iedereen, het opent je hart en verstevigt jezelf.

Voor een optimale groepsdynamiek is het prettige als een groep bestaat uit 8 tot 10 personen. Ik hou het bij kleine groepen omdat ik het belangrijk vind om alle deelnemers persoonlijke aandacht te geven.

Meditatieoefeningen, reflectieopdrachten en praktische oefeningen vormen de basis van de training. Daarnaast komen er op een praktische manier theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van ervaringen.
Naast de groepsbijeenkomsten, wordt een tijdsinvestering verwacht van 45 minuten per dag.

Duur: 8 lessen van 2,5 uur
Locatie: bedrijf locatie of een te bepalen locatie in overleg.
Prijs: op maat, afhankelijk van het aantal deelnemers, trainingen en locatie.

Voor coaches en teamleiders

Deze zelfcompassietraining is speciaal aan te bevelen voor coaches en teamleiders als verdieping. Je kunt meditaties, woorden en zinnen uit de zelfcompassietraining gebruiken in de begeleiding van je medewerkers.

Naast zelfcompassietrainingen voor bedrijven biedt Laila Visser ook workshops en trajecten op maat.

Heb je vragen of interesse?