Training mindful opvoeden

Het opvoeden van kinderen is prachtig werk. Het is een mooie en dankbare levenstaak, maar soms is het ook gewoon moeilijk. De training Mindful Opvoeden zorgt ervoor dat je stress in de opvoeding en automatische ouderlijke reactiepatronen leert herkennen, begrijpen en verminderen. Dit zorgt ervoor dat je meer gaat genieten van het ouderschap en het dagelijks leven.

Familieopstelling. Systemisch werk, Familie opstellingen. Opstelling. Laila. Verbinding.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training Mindful Opvoeden is er voor iedereen die problemen of uitdagingen ervaart in de opvoeding en die meer kwaliteit in het gezinsleven wil brengen.

Wanneer je je tekort voelt schieten thuis, naar je kinderen of je partner toe of op je werk. Wanneer je niet meer goed kunt ontspannen en je hoofd overuren draait. Wanneer je meer wilt genieten van je kinderen en wanneer je een leukere vader of moeder wilt zijn.

Wat leer je?

In acht weken tijd leer je wat stress en de dagelijkse hectiek van het ouderschap bij je doen, om bewust met je aandacht bij de opvoeding van je kinderen te zijn en om minder te reageren vanuit automatische reactiepatronen. Je ervaart wat bewustzijn en rust met jou en het gezin doet.

Programma en tijdsinvestering

Door de oefeningen die je doet, leer je om effectief om te gaan met je eigen emoties.

Tijdens de training krijg je informatie, oefenen we met mediteren en ademtechnieken, inzichtoefeningen en is er tijd voor het delen van ervaringen. 

Daarnaast ga je thuis oefenen. Hoe meer je oefent, hoe meer winst voor jezelf en het hele gezin.

Mindfulness training. individuele training.

De acht bijeenkomsten hebben de volgende thema’s

  1. Opvoeden op de automatische piloot
  2. Opvoeden met een beginnersmind
  3. Als ouder weer contact maken met je lichaam
  4. Antwoorden versus reageren op opvoedingsstress
  5. Opvoedingspatronen
  6. Conflicten en opvoeding
  7. Liefde en grenzen
  8. Mindful op weg door de opvoeding

Praktische informatie

De training mindful opvoeden wordt individueel gegeven zodat de training specifiek kan worden aangepast aan jouw gezinssituatie.

Investering: € 787,- inclusief de intakeprocedure, acht trainingsbijeenkomsten, het werkboek en toegang tot alle oefeningen en meditaties.

Wil je een leukere vader of moeder, partner of vriend(in) worden?

Onze trainingen